X

Praktisk informasjon før Oslo Løpsfestival

Registrering

Aldersgrense:

Nedre aldersgrense i Oslo Løpsfestival er 11 år (eller fyller 11 år i år, født i 2010). Barn under denne alderen kan løpe sammen med foreldre, men får ikke offisielt resultat, jamfør barneidrettsbestemmelsene fra NIF. Det er ingen øvre aldersgrense.

Når booker jeg tidspunkt for løpet?

Du kan først booke starttid ETTER at du har bestilt startnummer. Husk at det tar minimum fem dager å motta startnummeret i posten, så du bør booke en starttid godt frem i tid. Du kan endre starttidspunkt på min side – følg lenken i bekreftelses-eposten du fikk ved påmelding. Husk å sjekke søppelpost.

Hvordan booker jeg tidspunkt for mitt løp?

I bekreftelses-eposten som sendes ut automatisk etter påmelding er det en knapp hvor du kan velge tidspunkt. Denne linken er unik, og gjelder kun for din påmelding. Du kan bruke denne linken flere ganger om du ønsker å løpe igjen. Du bruker da også samme startnummer.

Sjekk søppelpost om du ikke finner bekreftelses-eposten. Ligger det ingen epost fra oss hverken i spam eller inboks, send en mail til post@lopsfestival.no

Hvordan booker jeg DUO- og TRIO-billetter?

Du velger hvilken billett du ønsker og fyller inn all informasjon på dine lagvenner. De vil så motta en epost med bekreftelse og link til hvor de booker sin tidsbestilling. Duoer og Trioer ikke løpe sammen, så dere kan booke den starttiden som passer best for hver enkelt på laget.

Når er siste dag for registrering?

For å delta, trenger du startnummeret ditt med innebygd tidtakingschip. For å få startnummeret sendt hjem, må registreringen din gjøres senest 5 hverdager før den tiltenkte løpsdagen. Beregn gjerne bedre tid enn dette for å være på den sikre siden, det kan oppstå forsinkelser i postgangen.

Du kan også velge å plukke opp startnummeret ditt, se punktet “Pick up Startnummer” lenger ned.

Har du bestilt startnummer og booket starttid, men ikke fått startnummeret ditt i tide, kan du endre starttid. Dette gjør du ved å gå inn på min side – følg lenken i bekreftelses-eposten.

Salg av startnummer via Posten stenger 10 dager før siste løpsdag av ett løp. Deretter er kun pick up point som gjelder, som er noe dyrere. Se punktet “Startnummer” lenger ned for mer info.

Konklusjon: Bestill startnummer i god tid før løpsdagen, eller benytt deg av et festivalpass, så står du mye friere.

Festivalpass

Hvis du har festivalpass, bruker du samme startnummer gjennom hele festivalen. Du får tilsendt en e-post i forkant av hvert løp, med en lenke til bestilling av starttid.

Kan løpet være fullt?

Ja, i henhold til myndighetenes begrensninger har vi satt maksimalt 20 startplasser/starttider per time. Dette kan endres avhengig av hvordan myndighetene definerer maksimalt antall på offentlige samlinger.

Kan jeg kjøpe startnummer/festivalpass i gave?

Ja, du kan kjøpe startplass eller festivalpass i noen andres navn. Da må du fylle ut alt av informasjon på vedkommende riktig, ikke fyll ut din egen kontaktinfo. Deltakere kan ikke løpe i en annens navn.

Startnummer

Når sendes startnumrene ut?

Startnummer sendes ut fortløpende etter din bestilling. Bestillinger som ankommer hverdager før kl. 12.00 sendes samme dag. Forvent at det vil ta omtrent 5 virkedager før du får startnummeret sendt hjem. Det kan til tider ta lengre tid om det er stor pågang hos Posten, så vær gjerne 10 dager ute før planlagt løp.

Pick Up Startnummer

Er du sent ute eller ikke kan vente på Posten, kan du huke av for Pick Up BIB ved bestilling.

MERK! Det vil ikke være mulig å hente startnummer for Nøkklevann rundt og halvmaratonet i Østmarka grunnet ferieavvikling. Om du bestiller billett og startnummeret ikke kommer i posten før du skal løpe, må du tracke med Strava og sende oss skjermbilde til post@lopsfestival.no så legger vi det manuelt ut. Du kan da ikke konkurrere om topp 3 plasseringene da disse må løpe med startnummer.

For andre løp, kan du hente startnummeret ditt i Springtime sine lokaler i Nydalen, Oslo. Adresse: Nydalsveien 36A, 0484 Oslo, 2. etg. Våre åpningstider er den siste tirsdagen og torsdagen i hver løpsperiode fra kl 10.00–14.00. MERK: det kan være ekstra mange som ønsker å løpe siste helg, slik at det må påregnes ventetid og fulle timeslots før du kan løpe. Pick Up BIB koster 50 kroner ekstra for å dekke bemanning. 

Får jeg nytt startnummer for hvert løp?

Nei, du bruker samme startnummer gjennom hele serien, så ta godt vare på det. Hvis det går i stykker, må du inn på linken hvor du booker tidspunkt. Her kan du velge “mistet startnummer” Da sender vi deg et nytt startnummer, eller du kan velge Pick Up BIB. Nytt startnummer koster 75,- 

Ønsker du å løpe flere løp, eller løpe samme løp om igjen for en bedre tid, bruker du altså samme startnummer. MEN, du må bestille starttid på nytt. Følg lenken i bekreftelses-eposten du fikk ved første bestilling for booking av ny startplass/starttid. Har du festivalpass, får du en e-post i forkant av hvert nye løp, med en ny lenke til bestilling av starttid.

Hvor skal startnummeret plasseres?

VIKTIG! Startnummeret må være godt synlig på brystet når du løper. Ikke løp med jakke over nummeret. Det er viktig at chipen bak på nummeret har en tydelig vei til målepunktene når du løper forbi. Hvis du oppbevarer startnummeret i lomma eller sekken kan vi ikke garantere at tiden din registreres.

Kan jeg vaske startnummeret?

Tidtakingschipen plassert på baksiden av startnummeret kan hverken brettes eller vaskes. Unngå begge deler!

Jeg har ikke mottatt bekreftelses-eposten min! Hva gjør jeg?

Start med å se i spamfilteret, under kampanjer eller lignende merking som innboksen din opererer med. Hvis du ikke finner eposten, kan du sende en epost til post@lopsfestival.no og oppgi fra hvilken epostadresse du registrerte deg.

Endringer av navn/tidspunkt

Kan jeg avbestille startplassen min?

Nei, vi refunderer ikke under noen omstendigheter. Les mer om bruksvilkårene våre her.

Kan jeg endre tid/dag?

Ja, ved å klikke på lenken du mottar i bekreftelses-eposten din kan du, avhengig av tilgjengelighet, endre både dag og tid.

Kan noen andre løpe i navnet mitt?

Nei, vi vil kalle det juks.

Kan jeg overføre startnummeret til noen andre?

Nei, vi har dessverre ikke muligheten til å ha den støtten i dette løpet.

Løpsinformasjon

Hvordan vet jeg hvor jeg skal løpe?

Alle åtte løpene i Oslo Løpsfestival kommer med en løypekart og nedlastbar GPX-fil av løypa. Studer løypa på forhånd og last ned GPX-fila til klokka di, slik at du kan løpe etter løypa på klokka.

Hvordan fungerer en GPX-fil?

GPX-filer brukes ofte til å utveksle GPS-posisjonsdata med andre, lage kart og geocaching.

Hvis du har en klokke som kan motta en GPX-fil, kan du laste ned filen under de ulike løpene her på vår hjemmeside. Nøyaktig hvordan du importerer den til klokken din, må du bruke google til. Det høres kanskje komplisert ut, men det er ikke det, altså.

Kan jeg starte tidligere/senere enn den bookede starttiden?

Nei, du må starte senest 15 minutter etter valgt starttid du har booket for å få registrert tiden din. Det vil si, hvis du har starttid for eksempel klokka 10.00–11.00, så må du starte tidligst klokka 10.00, senest 11.15. Vi har altså lagt på et kvarter med slingringsmonn, sånn i tilfelle, men oppfordrer alle til å starte i det tidsrommet som er oppgitt som starttid.

Timing

Hvordan fungerer tidtakingen?

Tidtakerutstyret er solcelledrevet utstyr fra RaceTracker utviklet spesielt til Oslo Løpsfestival. Det vil være plassert to stykker ved start og to stykker ved mål. Det vil i tillegg bli plassert ut to mellompunkter langs løypa. Du må løpe MELLOM de to boksene ved start og mål for at tidtakingen skal bli riktig.

Kan jeg gå gjennom startboksene før jeg starter?

Unngå det gjerne. Hold deg gjerne minst 5 meter fra startstreken. Hvis du tilfeldigvis går gjennom før, er det ikke noe problem, men vi ønsker at du holder avstand fra tidtakingsboksene før start, for å holde timingloggene så rene som mulig.

Kan jeg gå forbi utenfor tidtakerboksene?

Jepp, ikke noe problem. Tidtakingen starter først når du (iført startnummeret ditt) passerer mellom boksene.

Flygende start!

For at timingen skal bli så god som mulig, oppfordrer vi deg til å starte en flygende start. Start gjerne 20 meter før startstreken slik at du passerer denne i god hastighet. Det samme gjelder ved målgang – løp gjerne noen meter ekstra over målstreken før du stopper opp.

Når kan jeg se resultatene mine?

Rapporteringen skjer live og oppdateres kontinuerlig i løpet av løpetidene. Du finner resultater på våre hjemmesider under resultater.

Løypa

Hvordan vet jeg hvor jeg skal løpe?

Alle åtte løpene i Oslo Løpsfestival kommer med en løypekart og nedlastbar GPX-fil av løypa. Studer løypa på forhånd og last ned GPX-fila til klokka di, hvis klokka di støtter denne funksjonen.

Alle løypene er intuitive – det skal være lett å løpe riktig. Så om du ikke har GPX-fil av løypa på klokka, bør det gå helt fint.

Studer kartene vi har laget, disse finner du under selve løpet på hjemmesidene våre. Noen av løypene blir merket, men det er begrensninger for hvor mye vi kan merke, siden løypene går på offentlige steder og står oppe i 16 dager.

Jeg skal løpe om natten, hvordan finner jeg fram da?

Studer løypa på forhånd slik at du har en viss peiling på hvor du skal løpe, og sørg gjerne for å bruke en god hodelykt.

Jeg løp galt, hva gjør jeg da?

Kontakt post@lopsfestival.no og skriv inn startnummeret ditt, hvilket løp det gjelder og gjerne hvor du løp galt – så vi kan forbedre merkingen akkurat der.

Selvfølgelig får du en ny sjanse til å gjennomføre løpet på nytt hvis det er tid og plass igjen i løpet.

Klokken min sier at jeg løp lenger enn informasjonen på nettsiden viser. Er sporet riktig?

Ja, vi har målt løypa i henhold til alle kunstens regler og løypa er eksakt, dvs. den offisielle løypelengden + 1 promille. Det er flere grunner til at klokken din vises lenger enn veien vår indikerer. Den første er at GPS-posisjonering aldri kan være så nøyaktig som å måle på bakken. GPS-signaler spretter mellom hus, klokken mister dekning osv.

Konkurranseregler for løpsserien

Deltar du eller laget ditt på minimum fem av alle de åtte løpene, er du med i kampen om sammenlagtseieren.

Her kåres de tre raskeste damer og herrer gjennom 2021 (SOLO), i tillegg til at vi kårer de tre beste DUO- og TRIO-lagene i klassene damer, herrer og mix.

Slik fungerer det:

De tre beste lagene, kvinne- og herreløperne kåres ut ifra samlet poengscore. Din plassering = dine poeng. Målet er å få så få poeng som mulig.

Hvorfor poeng? Vi kan ikke bare regne på tid, da ikke alle deltar på halvmaraton, eksempelvis.

Dine fem beste plasseringer legges sammen, deretter kåres vinnerne – de som har færrest poeng. 

Resultater

Når får jeg resultatet?

En egen resultatliste per løp vil bli presentert, samt en side der du kan se hvordan du ligger an totalt i alle løp. Resultatene oppdateres live når du løper.

Medaljer 

Hvordan får jeg medalje?

Ved påmelding kan du velge om du vil kjøpe medalje. Medaljene er ventet i slutten av april og vil sendes ut etter dette. Det kan hende du mottar startnummer og eventuell trøye FØR du får medaljen din tilsendt.

De som har har valgt festivalpass og løper mer enn 5 løp, kan bestille Gigafestivalmedaljen som et heftig bevis på en heftig innsats.