Aldersgrense:

Nedre aldersgrense i Oslo Løpsfestival er 11 år (eller fyller 11 år i år, født i 2010). Barn under denne alderen kan løpe sammen med foreldre, men får ikke offisielt resultat, jamfør barneidrettsbestemmelsene fra NIF. Det er ingen øvre aldersgrense.

Når booker jeg tidspunkt for løpet?

Nytt i 2022 og etter pandemien så er det ikke lenger nødvendig å booke tidspunkt for løp. Møt opp, knyt skoa og fyr løs.

Hvordan booker jeg DUO- og TRIO-billetter?

Du velger hvilken billett du ønsker og fyller inn all informasjon på dine lagvenner. De vil så motta en epost med bekreftelse og link til hvor de booker sin tidsbestilling. Duoer og Trioer velger om dere vil løpe sammen,

Når er siste dag for registrering?

For å delta, trenger du startnummeret ditt med innebygd tidtakingschip. For å få startnummeret sendt hjem, må registreringen din gjøres senest 5 hverdager før den tiltenkte løpsdagen. Beregn gjerne bedre tid enn dette for å være på den sikre siden, det kan oppstå forsinkelser i postgangen.

Bestiller du senere enn den siste mandagen i hvert løp, må du vente til siste søndagen for å løpe. Du kan hente startnummer mellom kl 11 og 12 i startområdet den siste søndagen på hvert løp, og delta på fellesstart som går kl 12.

Konklusjon: Bestill startnummer i god tid før løpsdagen, eller benytt deg av et festivalpass, så står du mye friere.

Festivalpass

Hvis du har festivalpass, bruker du samme startnummer gjennom hele festivalen, så ta godt vare på det.

Kan jeg kjøpe startnummer/festivalpass i gave?

Ja, du kan kjøpe startplass eller festivalpass i noen andres navn. Da må du fylle ut alt av informasjon på vedkommende riktig, ikke fyll ut din egen kontaktinfo. Deltakere kan ikke løpe i en annens navn.

Når sendes startnumrene ut?

Startnummer sendes ut fortløpende etter din bestilling. Bestillinger som ankommer hverdager før kl. 12.00 sendes samme dag. Forvent at det vil ta omtrent 5 virkedager før du får startnummeret sendt hjem. Det kan til tider ta lengre tid om det er stor pågang hos Posten, så vær gjerne 10 dager ute før planlagt løp.

Bestillinger gjort etter siste mandag i løpsperioden må hente startnummer i startområdet på siste løpsdag for det aktuelle løpet (søndag).

Du kan plukke opp startnummeret ditt fra klokken 11.00 i startområdet. Klokka 12.00 på siste løpsdag (søndag) for hvert løp, arrangeres det fellesstart.

Løpene avsluttes siste søndag i perioden kl 12.00 med en fellesstart. Det er ikke mulig å løpe etter dette.

Får jeg nytt startnummer for hvert løp?

Nei, du bruker samme startnummer gjennom hele serien, så ta godt vare på det. Hvis det går i stykker, må du inn på linken hvor du booker tidspunkt. Her kan du velge “mistet startnummer” Da sender vi deg et nytt startnummer, eller du kan velge Pick Up BIB. Nytt startnummer koster 75,-

Ønsker du å løpe flere løp, eller løpe samme løp om igjen for en bedre tid, bruker du altså samme startnummer.

Hvor skal startnummeret plasseres?

VIKTIG! Startnummeret må være godt synlig på brystet når du løper. Ikke løp med jakke over nummeret. Det er viktig at chipen bak på nummeret har en tydelig vei til målepunktene når du løper forbi. Hvis du oppbevarer startnummeret i lomma eller sekken kan vi ikke garantere at tiden din registreres.

Kan jeg vaske startnummeret?

Tidtakingschipen plassert på baksiden av startnummeret kan hverken brettes eller vaskes. Unngå begge deler!

Jeg har ikke mottatt bekreftelses-eposten min! Hva gjør jeg?

Start med å se i spamfilteret, under kampanjer eller lignende merking som innboksen din opererer med. Hvis du ikke finner eposten, kan du sende en epost til post@lopsfestival.no og oppgi fra hvilken epostadresse du registrerte deg.

Kan jeg avbestille startplassen min?

Nei, vi refunderer ikke under noen omstendigheter. Les mer om bruksvilkårene våre her.

Kan noen andre løpe i navnet mitt?

Nei, vi vil kalle det juks.

Kan jeg overføre startnummeret til noen andre?

Nei, vi har dessverre ikke muligheten til å ha den støtten i dette løpet.

Løypene er ikke merket.

Hvordan vet jeg hvor jeg skal løpe?

Alle åtte løpene i Oslo Løpsfestival kommer med en løypekart og nedlastbar GPX-fil av løypa. Studer løypa på forhånd og last ned GPX-fila til klokka di, slik at du kan løpe etter løypa på klokka.

Hvordan fungerer en GPX-fil?

GPX-filer brukes ofte til å utveksle GPS-posisjonsdata med andre, lage kart og geocaching.

Hvis du har en klokke som kan motta en GPX-fil, kan du laste ned filen under de ulike løpene her på vår hjemmeside. Nøyaktig hvordan du importerer den til klokken din, må du bruke google til. Det høres kanskje komplisert ut, men det er ikke det, altså.

Kan jeg løpe flere ganger?

Ja, det kan du, men merk at ditt seneste resultat vil være gjeldende. Har du løpt distansen flere ganger, og ønsker at ditt første forsøk skal være gjeldende, må du sende oss en epost.

Hvordan fungerer tidtakingen?

Tidtakerutstyret er solcelledrevet utstyr fra RaceTracker utviklet spesielt til Oslo Løpsfestival. Det vil være plassert to stykker ved start og to stykker ved mål. Det vil i tillegg bli plassert ut to mellompunkter langs løypa. Du må løpe MELLOM de to boksene ved start og mål for at tidtakingen skal bli riktig.

Kan jeg gå gjennom startboksene før jeg starter?

Unngå det gjerne. Hold deg gjerne minst 5 meter fra startstreken. Hvis du tilfeldigvis går gjennom før, er det ikke noe problem, men vi ønsker at du holder avstand fra tidtakingsboksene før start, for å holde timingloggene så rene som mulig.

Kan jeg gå forbi utenfor tidtakerboksene?

Jepp, ikke noe problem. Tidtakingen starter først når du (iført startnummeret ditt) passerer mellom boksene.

Flygende start!

For at timingen skal bli så god som mulig, oppfordrer vi deg til å starte en flygende start. Start gjerne 20 meter før startstreken slik at du passerer denne i god hastighet. Det samme gjelder ved målgang – løp gjerne noen meter ekstra over målstreken før du stopper opp.

Når kan jeg se resultatene mine?

Rapporteringen skjer live og oppdateres kontinuerlig i løpet av løpetidene. Du finner resultater på våre hjemmesider under resultater.

Hvordan vet jeg hvor jeg skal løpe?

Alle åtte løpene i Oslo Løpsfestival kommer med en løypekart og nedlastbar GPX-fil av løypa. Studer løypa på forhånd og last ned GPX-fila til klokka di, hvis klokka di støtter denne funksjonen.

Alle løypene er intuitive – det skal være lett å løpe riktig. Så om du ikke har GPX-fil av løypa på klokka, bør det gå helt fint.

Studer kartene vi har laget, disse finner du under selve løpet på hjemmesidene våre. Noen av løypene blir merket, men det er begrensninger for hvor mye vi kan merke, siden løypene går på offentlige steder og står oppe i flere dager.

Jeg skal løpe om natten, hvordan finner jeg fram da?

Løypa er stengt mellom kl 23:00 og 06:00 hver dag, for å spare strøm. Studer løypa på forhånd slik at du har en viss peiling på hvor du skal løpe, og sørg gjerne for å bruke en god hodelykt.

Jeg løp galt, hva gjør jeg da?

Kontakt post@lopsfestival.no og skriv inn startnummeret ditt, hvilket løp det gjelder og gjerne hvor du løp galt – så vi kan forbedre forklaringen på våre nettsider.

Selvfølgelig får du en ny sjanse til å gjennomføre løpet på nytt hvis det er tid og plass igjen i løpet.

Klokken min sier at jeg løp lenger enn informasjonen på nettsiden viser. Er sporet riktig?

Ja, vi har målt løypa i henhold til alle kunstens regler og løypa er eksakt, dvs. den offisielle løypelengden + 1 promille. Det er flere grunner til at klokken din vises lenger enn veien vår indikerer. Den første er at GPS-posisjonering aldri kan være så nøyaktig som å måle på bakken. GPS-signaler spretter mellom hus, klokken mister dekning osv.

På hver enkelt etappe konkurrerer man individuelt.

Lagene rangeres også på sine poeng, og det er egne resultatlister for SOLO, DUO, TRIO.På resultatlisten står alle sammen i rekkefølge basert på sin tid (alle deltagere i alle konkurranseformer). I tillegg er det egne poenglister for SOLO, DUO og TRIO (merk man kan kun stå på en av disse).

Sammenlagt for Oslo Løpsfestival er det dine fem beste løp målt i poeng som teller, og du tar med deg dine fem laveste poeng inn i tellingen.

Merk, at du kun kan delta på EN konkurranse – er du påmeldt DUO eller TRIO, finner du ikke ditt navn på SOLO.

Når får jeg resultatet?

En egen resultatliste per løp vil bli presentert, samt en side der du kan se hvordan du ligger an totalt i alle løp. Resultatene oppdateres live når du løper.

Ved påmelding kan du velge om du vil kjøpe medalje. Medaljene er ventet i slutten av april og vil sendes ut etter dette. Det kan hende du mottar startnummer og eventuell trøye FØR du får medaljen din tilsendt.

De som har har valgt festivalpass og løper mer enn 5 løp, kan bestille Gigafestivalmedaljen som et heftig bevis på en heftig innsats.