X

21 grønne kilometer i Østmarka

Dato: 23. juli – 8. august
Sted: Østmarka
Underlag: Asfalt, grus og sti
Distanse: 21,1 km
Startavgift: 225 kr/løp. Festivalpass: 995 kr.

Østmarka 21 km er festivalens lengste løp – en grønn halvmaraton.Du får en lett start med asfalt og nedoverbakke , før du kommer inn på en av Østmarkas fine grusveier. Langs løypen vil du passere både Skullerudstua og Mariholtet på varienrende og kupert underlag.

Løypekart

GPX-fil av løypa

Her kan du laste ned GPX-fil av løypa, som du kan legge inn på klokka di og følge underveis i løpet. Trykk på knappen under, så lastes fila automatisk ned.

Hvordan du får GPX-fil inn på akkurat din klokke, må du google deg til. Men vi lover, det er lett!

Download “Østmarka.gpx” ostmarka.gpx – Downloaded 443 times – 70 KB

Løypebeskrivelse

Obs:

  • På dette løpet vil du i perioder kunne oppleve å være uten dekning på mobiltelefonen. 
  • Det kan være vanskelig å finne vannkilder, spesielt i veldig tørre perioder. Ta med rikelig med drikke. Vann kan fylles på Skullerudstua og Mariholtet i åpningstiden. Sjekk åpningstider før du løper dersom du planlegger å bruke sportsstuene som «aid station»
  • Ha med tilstrekkelig med næring. Dette er en tøff halvmaraton og du kan forvente å bruke 30-60 minutter mer enn du ville brukt på en «flat» halvmaraton. 
  • Hvis det er varmt kan det friste med en dukkert. Vær imidlertid oppmerksom på at Elvåga er en drikkekilde og at man derfor ikke kan bade der. Det er mulig å bade i Nøklevann. Se ruten på strava her https://www.strava.com/routes/2839222155748727468

Download “Østmarka Løypebeskrivelse” loypebeskrivelsen-Ostmarka.pdf – Downloaded 445 times – 33 KB

Starten er på Mortensrud, endestasjon på linje 3 retning Øst. Her starter Oslo Løpsfestival grønne halvmaraton. Du får en lett start med asfalt og nedoverbakke. Du følger fortauet under motorveien og videre under neste undergang og så til høyre over gangbro før du møter dagens første, av mange, oppoverbakker.

Nå kommer du inn på en av Østmarkas fine grusveier og her går det bratt oppover et kort stykke før det flater litt av.

Du holder til venstre når veien deler seg og holder igjen til venstre i neste kryss. Snart løper du forbi vannrenseanlegget på Skullerud. Du følger grusveien nedover, men tar så til venstre inn på en smalere grusvei.

Her løper du gjennom skog et lite stykke før landskapet åpner seg og du løper forbi åker og eng, rett frem ned mot sagdammen. Ved enden av bakken tar du til høyre og følger elva oppover mot Skullerudstua. Skullerudstua har i sine åpningstider salg av mat og drikke og toalett.

DU følger grusveien og holder til venstre. Ved akebakken på Skullerud følger du grusveien som går til høyre, retning Nøklevann.

Snart kommer du til et Y-kryss, og der holder du igjen til høyre. Nå følger en lang og seig oppoverbakke. Løp rett frem ved første veiskille. Ved neste veiskille (her har du et beitejorde på din venstre side), tar du til høyre.

Transport til Østmarka:

Ta t-bane linje 3 til Mortensrud.

Gratis parkering ved Mortensrud senter (obs. parker på langtidsparkering)

Transport fra mål:

T-bane linje 2 fra Ellingsrud

Gratis parkering ved Ellingsrud utfartsparkering