Nøklevann Rundt

Velkommen til Nøklevann rundt

Fra 6. mai til 15. mai

Du kan løpe hver dag i perioden fra kl 0600 til kl 2300.

Fellesstart: 15. mai – kl 12:00 (siste sjanse)

Distanse: ca 9 km


Underlag:

Grus/skogsbilvei


Høydemeter: 265 m

Nøklevann rundt – et legendarisk løp i Oslo øst.

Løypa byr på kanskje de tøffeste 9 kilometerne du finner på skogsbilvei i Oslo området!

I dette kuperte løpet befinner du deg som regel enten på vei opp en bakke eller på vei ned en bakke, en herlig mix, et herlig området og fantastiske omgivelser.

I dette løpet gjør vi det litt utradisjonelt og du løper i motsatt retning i forhold til normalt – en ny opplevelse, en ny utfordring og et litt mer spennende løp!

Nøklevann rundt er også løp nummer tre i Oslo Løpsfestival.

  • 100 % – natur
  • 100 % – opplevelse
  • 100 % – konkurranse

Løypekart

GPX-fil av løypa

Her kan du laste ned GPX-fil av løypa, som du kan legge inn på klokka di og følge underveis i løpet. Trykk på knappen under, og trykk deretter på de tre prikkene nede til venstre i fanen som kommer opp. Her får du valget om å laste ned løypa som enten GPX- eller FIT-fil. Deretter må du selv vite eller google deg fram til hvordan du legger fila inn på klokka di.

Download “Nøklevann rundt GPX”

Nøklevann_rundt.gpx – Downloaded 2120 times – 139.17 KB

Nøklevann rundt har start og målgang på samme punkt ved Rustasaga sportsstue. Fra start får du en kort oppoverbakke før du i veiskillet følger veien nedover til høyre. Ved neste veiskille tar du til venstre og her kommer den første seige oppoverbakken i løpet.

Fjellstadbakken blir mye brukt til bakkeintervaller og dette er en bakke som lurer deg litt, for det er lenger opp til toppen enn det ser ut som ved første øyekast. Det fine er at nedoverbakken starter så fort du har nådd toppen, så du får snart mulighet til å hente deg litt inn igjen.

Så følger en av de få flate strekningene. Du følger veien til venstre, så til høyre og nå får du utsikt over Nøklevann på din venstre side.

Flata varer ikke lenge, snart er du på vei oppover igjen. Denne bakken er både kortere og mindre bratt enn den forrige. Vær likevel forsiktig så du ikke brenner av kruttet her. Du har enda langt igjen!

Deretter får du en svak nedoverbakke hvor du bare kan la beina gå av seg selv. Sørg for å samle krefter til bakken som følger, for nå kommer den andre av løpets tre bratteste og lengste bakker. 


Stigningen opp mot Sarabråten kjennes godt. Hold til venstre ved veiskillet. Snart løper du forbi ruinene etter telegrafdirektør Thomas T. Heftyes dragestilvilla og kuskeboligen. 

Så skal du ned til vannkanten igjen. Du løper over en liten bro og holder til venstre ved veiskillet. Nå skal du samle krefter før du gir deg i kast med løpets siste seige motbakke. 

Bakken som svinger og snirkler seg oppover mot Ulsrudvann går under navnet Korketrekkeren. Du skal først under broen før du følger svingen til høyre som tar deg opp og over den samme broen.

Bakken fortsetter oppover og det er først når du kan skimte Ulsrudvann at du kan puste lettet ut; nå er det verste gjennomført.

Med Ulsrudvannet på din venstre side følger du skogsbilveien forbi Østmarksetra og videre ned forbi Haraløkka. Her kan du gi full gass, det gjenstår nesten bare flatt og nedover før du er i mål. 

Den siste lille kneika møter du på 330 meter før mål, her trenger du ikke spare på noe, den er nemlig kort og fra toppen går det bare nedover. Bratt nedover. Og før du vet ordet av det, løper du i mål.

Tips:

– Nøklevann har mange flotte badeplasser, så benytt sjansen til en dukkert etter endt løp. 

– Trenger du påfyll av næring etter løpet så selger Rustadsaga is og førsteklasses skoleboller.

  • Parkeringsmuligheter: Rustasaga Parkering, Skullerud utfartsparkering 
  • Nærmeste T-banestasjon: Bogerud (ca. 1 km fra Rustadsaga) (Linje 3 Mortensrud)

Nøklevann rundt

Se en timelapse av løpet her