Maridalsvannet Rundt

Maridalsvannet rundt, 13 km

  • FELLESSTART 28. august kl 12:00 – siste mulighet til å løpe
  • Dato: 19. august – 28. august
  • Sted: Maridalsvannet Rundt
  • Underlag: Grusvei, asfalt
  • Bydel: Nord
  • Distanse: 13 km
  • Startavgift: 225 kr/løp.
  • Løypa er IKKE merket – bruk GPX.

Se oppdatert løype på Strava her.

Maridalen er et praktfullt syn i september måned, når trærne tar høstfarger på. På denne turen vil du løpe gjennom vakker natur og kulturlandskap farget i høstens gyllne farger. Du løper forbi flere kulturhistoriske severdigheter på veien. Traseen er kupert og går i hovedsak på grusveien og kun et kortere stykke på asfalt.

Løpet starter ved utfartsparkeringsplassen rett før Oslo kommunes vannbehandlingsanlegg.

Påmelding

Løypekart

GPX-fil av løypa

Her kan du laste ned GPX-fil av løypa, som du kan legge inn på klokka di og følge underveis i løpet. Trykk på knappen under, og trykk deretter på de tre prikkene nede til venstre i fanen som kommer opp. Her får du valget om å laste ned løypa som enten GPX- eller FIT-fil. Deretter må du selv vite eller google deg fram til hvordan du legger fila inn på klokka di.

Løypebeskrivelse

Du løper over Dausjøelva og videre igjennom skog og åkerlandskap før du møter på Maridalsveien hvor du tar til venstre. Denne veien er mer trafikkert, men her skal du ikke løpe så lenge. Ved ruinene til Margareta kirken tar du av inn på sti til høyre. Her løper du igjennom frodig mark til du kommer ut på Gamle Maridalsvei hvor du tar til venstre og deretter til høyre over Hammeren bru. Se opp for trafikk her!

Etter Hammeren bru tar du til høyre inn på grusvei. Ved bommen tar du til venstre. Nå følger et lett kupert stykke igjennom skog før du møter Maridalsveien igjen. Her skal du krysse over veien, det ikke gangfelt, så se deg godt for før du krysser.

På den andre siden av veien løper du inn på gangvei igjen, nå er det bare et par kilometer igjen til mål. Du følger gangveien og kommer snart til Akerselva som du krysser på en lang og smal bru. 

På den andre siden følger du til venstre opp en liten bakke og ned på den andre siden før du løper gjennom undergang og følger gangveien det siste stykket til mål; samme stedet du startet.

Se hele ruten her

Se en timelapse av løpet her