Korketrekker’n opp

Velkommen til Korketrekker’n opp

Fra 5. august – 14. august

Fellesstart: 14. august kl 12:00 (Det er ikke mulig å løpe etter dette)

Du kan løpe hver dag i perioden fra kl 0600 til kl 2300.

Motbakkeløp er i vinden, og nå har du mulighet til å måle krefter i Oslos lengste akebakke!

Løpet går fra Midtstuen og opp til Tryvannstårnet; kort, bratt og brutalt. Her for du syrefest for alle penga!

Distanse: ca 4,3 km
Høydemeter: 327 m
Underlag: Grus, asfalt og sti

OBS: Løypa er IKKE merket!

Løypekart

GPX-fil av løypa

Her kan du laste ned GPX-fil av løypa, som du kan legge inn på klokka di og følge underveis i løpet. Trykk på knappen under, og trykk deretter på de tre prikkene nede til venstre i fanen som kommer opp. Her får du valget om å laste ned løypa som enten GPX- eller FIT-fil. Deretter må du selv vite eller google deg fram til hvordan du legger fila inn på klokka di.

Løypebeskrivelse

Løpet starter med en svak oppoverbakke, og det er lett å gå i fella med å løpe ut i et litt for raskt tempo ut fra mål.

Etter at du har passert t-banelinja, og løpt et lite stykke oppover, deler veien seg i to. Du følger veien til venstre og er nå inne på Korketrekkeren. Snart løper du forbi Besserudtjern og tre hoppbakker. Hold til venstre der veien deler seg, du skal hele tiden følge Korketrekkeren.

Nå begynner stigningen for alvor og du får servert flere bratte kneiker på din ferd opp mot Frognerseteren. Kneikene er heldigvis korte, men det er få flate partier å hente seg inn på.

Første halvdel av løpet går opp Oslos lengste akebakke, Korketrekkeren som gir hele 250 høydemeter, fordelt på 2 kilometer. Det er bred grusvei hele veien opp til Frognerseteren. Bakken svinger seg oppover og på veien løper du forbi et par fine utsiktspunkter før du når toppen av akebakken hvor du kan se Frognerseteren til venstre og Sporten til høyre. Nå er du halvveis!

Her tar du til høyre og kommer over en gangbru før du løper ut på asfaltert vei opp mot Sporten (stor dragevilla med en statue av en skiløper utenfor). Hold til venstre for Sporten og løp inn på bred sti. Du kommer igjen inn på grusvei og holder til venstre før du tar til høyre i stikysset noen få meter høyere oppe.

Her blir du møtt av en litt bratt kneik igjen og på toppen av den holder du til venstre. Det flater litt ut og ved neste stikryss skal du ta en 90 graders høyresving. Dette er den lengste flate strekningen du får på dette løpet, og om du sitter inne med følelsen av at du enda har mye å gi, så er dette stedet å gi litt ekstra.

Du kommer snart til et rødt hus i et veikryss. Her tar du til høyre, og når kan du nesten lukte mål. Men du har fremdeles et par siste kneiker som skal møtes, helst med litt stil, før du løper i mål ved Tryvannstårnet.

Den siste kneiken går opp langs Elgtrekket, gi det du har, for når du kommer på toppen av denne kan du puste lettet ut; Gratulerer, du er i mål!

Transport:

Til start: 

Ta T-bane linje 1 til Frognerseteren og gå av på Midtstuen stasjon. Gå ned trappen og følg veien nedover mot høyre til du kommer til startstreken.

Fra mål ved Tryvannstårnet:

Nærmeste t-bane stasjon er Voksenkollen (900m fra mål). 

Med bil:

Parkering er mulig ved Ankerveien P-plass (ved start)

Frognerseteren utfartsparkering (midt i løypa, 2km gange i nedoverbakke til start)

Tryvann utfartsparkering (ved mål)

Tips!

Dette er en løype hvor det er lett å gå på en smell ved å løpe for hardt ut fra start.

Ta det heller litt roligere i starten og tenk at du skal klare å holde tempoet oppe hele veien inn til mål. Det føles som regel bedre ut å være i stand til å øke farten i siste halvdel av løpet i motsetning til å føle at man møter veggen når man er halvveis. Den første delen av løpet følger den populære akebakken; Korketrekkeren. Resten av løpet går på grus og sti opp til Tryvannstårnet, noe som legger til 177 høydemeter. Brenn derfor ikke alt kruttet på Korketrekkeren, men spar litt krefter til siste halvdel av løpet.

LØYPEMERKING – det er IKKE merket fra start og opp Korketrekkeren, dette da det er så mye turgåere akkurat på denne strekningen, samt at den er intuitiv. Vi har erfart at løypemerking nappes ned, så ikke regn med løypemerking i selve Korketrekkeren. På toppen av Korketrekkeren er det merket godt den siste kilomtereren, men vær fortsatt opperksom på at dette kan ha blitt fjernet. Det viktigste å huske er at man skal ta til HØYRE på asfalten, og løpe opp forbi Sporten (serveringsstedet ved siden av barnehagen) og deretter IKKE opp til t-banen, men holde til høyre (man løper på østsiden av Øvresetertjern). Det er tre 90 graders svinger ca 500 meter etter Sporten, første til venstre, etter en bratt bakke, deretter er de to siste til høyre. Disse er GODT MERKET med oransje bånd.

VÅRT BESTE TIPS: PARKER PÅ TRYVANN OG GÅ LØYPEN NED PÅ GPX FIL SOM OPPVARMING – DA LØPER DU GARANTERT IKKE FEIL OPP IGJEN 🙂

Se hele ruten her

Se en timelapse av løpet her