FINALE Hvervenbukta 5 km

FINALE Hvervenbukta 5 km

FELLESSTART FINALELØP: 11. SEPTEMBER

PERIODE: 2. sept – 11. sept
Sted: Nordstrand
Bydel: Sør
Distanse: 5 km
LØYPA ER IKKE MERKET

Oslo Løpsfestival avslutter slik som det starter med en flat og rask 5 km. Denne gangen besøker vi Nordstrand langs sjøen med fin utsikt hele veien. Løpets start er ved Ulvøybrua før løypa går på fortau langs E18 sørover. Den siste kilometeren tar vi av asfalten og løper inn på flott opparbeidet turvei langs Fiskevollbukta og Ljanskollen. Her er det noe mer kupert på grus, før målgang rett ved det karakteristiske Lysthuset / Paviljongen ved Hvervenbukta

Påmelding

Løypebeskrivelse

Løypa starter ved Ulvøybrua mellom innkjøringene til broen. Merk at løpet starter med å krysse en vei med noe trafikk, så vent til du ser det er klart. Tiden starter ikke før din siste passering av tidtakerboksene.

Løypa går langs E18 på gangfelt sørover med noen få høydemeter opp og ned, men stort sett flatt.

Når du har løpt rett under 4 kilometer og du nærmer deg Fiskevollen Bru (gangbro over E18), skal du ta en krapp sving til høyre og ned en grusbakke til en liten gangbro. Denne gangstien er ca 10 meter før du kan gå over Fiskevollen Bru, så du skal ikke løpe forbi brua og bussholdeplassen Fiskevollen – da har du løpt for langt.

Den siste kilometeren starter med løypas bratteste og lengste bakke før du kommer på toppen. Da åpner utsikten seg og det er et flott parti på grus. Her er det noe småkupert her og der så spar litt på kreftene til å holde god fart gjennom løpets siste parti.

Målgang er rett før du kommer til sandstranden på Hvervenbukta, rett ved karakteristiske lysthuset / paviljongen.

På Hvervenbukta finner du både parkeringsplass, toaletter og cafe.

Reiser du kollektivt kan du bruke lokalbuss 83 (mot Kolbotn) til Ulvøybrua busstopp, og kan ta buss tilbake til Oslo sentrum med både ekspressbuss 80E og lokalbuss 83

Start ved Ulvøybrua
Ca 3,8 kilometer ut skal du ta en krapp høyresving på en gangsti ned en bakke før Fiksevollen Bru