Frognerstranda

Fem raske langs Frognerkilen

  • Dato: 1. april – 10. april
  • Sted: Frognerstranda
  • Bydel: Vest
  • Distanse: 5 km
  • Underlag: Asfalt
  • Start ca 200m etter Lysakerelven i Frantzebråtveien ved NOKUT bygget.

Saltvann, måkeskrik, løpere og livet på brygga. Frognerkilen er en populær strekning for løpere som vil trene på å løpe raskt på flata. Her, langs Oslos havnepromenade får du nemlig en av byens flateste og retteste gangveier, uten å måtte kysse for mange bilveier underveis. Dessuten har du nesten hele tiden utsikt over Oslofjorden. Det er alltid hyggeligere å løpe med en vakker bakgrunn.

BLI MED PÅ FELLESSTART SØNDAG KL. 12:00 – KLIKK HER

Påmelding

Løypekart

GPX-fil av løypa

Her kan du laste ned GPX-fil av løypa, som du kan legge inn på klokka di og følge underveis i løpet. Trykk på knappen under, og trykk deretter på de tre prikkene nede til venstre i fanen som kommer opp. Her får du valget om å laste ned løypa som enten GPX- eller FIT-fil. Deretter må du selv vite eller google deg fram til hvordan du legger fila inn på klokka di.

Løypebeskrivelse

Starten går ca 200m etter Lysakerelven mot Oslo i Frantzebråtveien ved Drammensveien 288. Traseen starter med en oppoverbakke, men det er også den eneste oppoverbakken du får på denne turen. De 30 høydemetrene merker du lite til så tidlig i løpet, dessuten er dette en god måte å få inn en negativ splitt på; du tvinges til å ta det litt roligere i starten, før du kan la beina løpe av sted med deg. VÆR OPPMERKSOM: etter 200 meter er det et fotgjengerfelt hvor det kan komme trafikk fra venstre. Etter ca 500 meter hold til venstre (ikke ned til parkeringsplass). Rett etterpå deler fortau seg på nytt, her holder du til høyre. Herfra er det bare nedover, rett frem og en og annen «fartsdump».

Det er lite sannsynlig at du vil løpe deg bort på denne strekningen, her er det bare å følge gang og sykkelveien, det eneste valget du må ta er etter undergangen ved Sjølyst, der tar du til venstre mot Aker brygge. Nå har er du allerede halvveis i løpet og det er ingen grunn til å spare på kruttet. Gi alt du har hele veien inn til målområdet. Bare være oppmerksom på at du krysser et fotgjengerfelt like før mål, og selv om det vanligvis er lite trafikk der så ber vi deg om å se deg godt for og være varsom.

Deretter er det bare å løpe de siste meterne inn i mål, nyte følelsen av å ha gjennomført, kanskje årets første løp, og følge med på resultatlisten. 

Se hele ruten her

Se en timelapse av løpet her
MERK at starten går ca 200 meter etter Lysakerelven på Oslo siden. Her vil du se beachflagg og tidtakerboks (Denne videoen starter 200 meter før selve starten)

Påmelding