X

Medstrøms langs Alnaelva

  • Dato: 21. mai – 06. juni
  • Sted: Alnaelva ned
  • Bydel: Øst
  • Distanse: 6 km
  • Startavgift: 225 kr/løp. Festivalpass: 995 kr.

Alnaelva er en skjult løpeperle for mange i Oslo. Grafitti, fossefall, dyreliv og hengebruer. Alnaelva ned er løp nummer to i Oslo Løpsfestival. Her får du mulighet til å løpe dine, kanskje, 6 raskeste kilometere noen gang.

Meld deg på før 28. mai kl 12:00 for å få tilsendt nummer i posten. Alle bestillinger etter dette må hente startnummer selv. Det vil være startnummerutdeling i Springtime sine lokaler tirsdag 1. juni og torsdag 3. juni fra kl 10 – 14 i Nydalsveien 36A, 0484 Oslo.

Løypekart

GPX-fil av løypa

Her kan du laste ned GPX-fil av løypa, som du kan legge inn på klokka di og følge underveis i løpet. Trykk på knappen under, så lastes fila automatisk ned.

Hvordan du får GPX-fil inn på akkurat din klokke, må du google deg til. Men vi lover, det er lett!

Du kan også se segmentet på strava her https://www.strava.com/segments/28514839

Download “Alnaelva GPX” Alnaelva GPX.gpx – Downloaded 601 times – 219 KB

Løypebeskrivelse

Vi oppfordrer alle til å gjøre seg kjent med løypa i forkant av løpet, både ved hjelp av GPX fil over, video under og gjerne ta seg turen noen dager i forkant.

Starten er ved Haugerud. Du følger turveien, holder til venstre ved første veideling, deretter til høyre i neste og tar så av mot venstre ved idrettsbanen. Du følger turstien med idrettsbanen på din venstre side, så kommer en kort stentrapp som du skal ned.

Du løper igjennom to underganger med fargesprakende graffiti på veggene og deretter inn i skogen. Her får du innimellom gløtt av Groruddalen langt under deg. Turveien bølger seg opp og ned gjennom skogen. Nå vil du også krysse dine første broer på denne turen; først en gangbro som svinger deg over veien og like etterpå en bred hengebru i metall som gynger deg over et lite juv.

Etter broen blir stien litt smalere et lite stykke og du må passe litt ekstra på hvor du setter beina, for her er underlaget litt ujevnt. Følg stien rett frem helt til du kommer til skiltet som peker til høyre mot Breivollen. Så følger du stien nedover, pass på, for her er det trappetrinn!

I enden av stien kommer du til en bilvei Smalvollveien, DET ER LIVSFARLIG Å KRYSSE DA BILENE KJØRER I 60 KM/H – PÅBUDT Å GÅ OVER VEIEN Så husk å se deg godt for. Nå er du omtrent 2 kilometer inn i løpet.

Turveien fortsetter på den andre siden av veien og nå kommer du inn langs Alnaelvens frodige våtmark. Her svinger den grønne Alnaelven seg gjennom et landskap med rikt dyreliv. 

Ved stiens ende blir det et kort stykke langs bilveien. Her er det ikke fortau, men det er tydelig sti i grøftekanten. Ikke kryss veien, men hold deg på høyre side. Det er ikke mer enn 50 meter før du svinger av til høyre og inn på et industriområde. Her løper du et kort stykke på asfalt med Alnaelva på din venstre side og gamle industribygninger på din høyre side til du kommer inn på turveien igjen. 

Nå er du på Bryn og det er bare litt over 2 kilometer igjen til mål. 

Her løper du på trebroer og til og med en hengebru langsmed Alnaelvas livlige fossefall før du løper det siste stykket inn mot mål på en bølgende turvei gjennom Svartdalen. Der er det noen små kneiker som kan føles tunge helt på slutten av et løp, men de er heldigvis veldig små og korte. Tenke på dem som noen siste små fartsdumper før du når mål ved inngangen til Svartdalsparken.

På dette løpet vil du over halvparten av tiden løpe langs Alnaelven, forbi våtmark, fossefall, gamle industribygg, graffiti og spennende broer. Alnastien er helt klart en av Oslos mest spennende bystier.

Se film fra løypa her

Transport/parkering

Transport til start: T-bane linje 2 til Haugerud

Parkering: Det finnes muligheter for parkering langs gata i området rundt start

Transport fra mål: Flere bussmuligheter fra stoppestedene Kværner og Kværnerbyen

Parkering mål: Det finnes muligheter for parkering langs gata i området rundt mål.