X

Frognerstranda, 5 km

30. april – 16. mai Gjennomført

Saltvann, måkeskrik, løpere og livet på brygga. Frognerkilen er en populær strekning for løpere som vil trene på å løpe raskt på flata. Her, langs Oslos havnepromenade får du nemlig en av byens flateste og retteste gangveier, uten å måtte kysse for mange bilveier underveis. Dessuten har du nesten hele tiden utsikt over Oslofjorden. Det er alltid hyggeligere å løpe med en vakker bakgrunn.

Alnaelva ned, 6 km

21. mai – 6. juni

Grafitti, fossefall, dyreliv og hengebruer. Alnaelva ned er løp nummer to i Oslo Løpsfestival. Her får du mulighet til å løpe dine kanskje 6 raskeste kilometere noen gang. Løpet starter på Tveita, 189 moh og tar deg hele veien ned til Svartdalsparken 36 moh. Med en høydereduksjon på hele 150 meter sier det seg selv at dette løpetkan bli en rask og morsom opplevelse.

Bogstadvannet rundt, 10 km

11. juni – 27. juni

Bogstadvannet ligger som en perle ved inngangen til Sørkedalen på grensen mellom Oslo og Bærum. Det er stor variasjon i omgivelsene rundt vannet. På denne turen vil du løpe forbi badeplasser, over brusende elver, gjennom skog og dyrket mark, forbi en golfbane og flere historiske bygninger. Her løper du på variert underlag; asfalt, grus, skogsbilvei og sti. Traseen er kupert og har partier med litt krevende terreng.

Nøklevann rundt, 10 km

2. juli – 18. juli

Er et kjent og kjært løp i Oslo Øst. Uansett om du har løpt løpet før eller om du ønsker å løpe løpet en gang i fremtiden, får du nå mulighet til å løpe løpet i motsatt retning av det originale løpet. Nøklevann byr på noen av de tøffeste (nesten) 10 kilometerne du finner på skogsbilvei i Oslo. På denne kupert runden befinner du deg som regel enten på vei opp en bakke, eller på vei ned en bakke. Det føles litt som å løpe i en berg og dalbane.

Østmarka, 21,1 km

23. juli – 8. aug

Østmarka 21 km er festivalens lengste løp – en grønn halvmaraton.Du får en lett start med asfalt og nedoverbakke , før du kommer inn på en av Østmarkas fine grusveier. Langs løypen vil du passere både Skullerudstua og Mariholtet på varienrende og kupert underlag.

Korketrekker’n opp, 4 km

13. aug – 29. aug

Motbakkeløp er i vinden, og nå har du mulighet til å måle krefter i Oslos lengste akebakke! Løpet går fra Midtstuen og opp til Tryvannstårnet; kort, bratt og brutalt. Her får du syrefest for alle penga!

Maridalsvannet rundt, 13 km

3. sept – 19. sept

Maridalen er et praktfullt syn i september måned. På denne turen vil du løpe gjennom vakker natur og kulturlandskap farget i høstens gylne farger. Du løper forbi flere kulturhistoriske severdigheter på veien. Traseen er kupert og går i hovedsak på grusveien og kun et kortere stykke på asfalt.

Løpet starter ved utfartsparkeringsplassen rett før Oslo kommunes vannbehandlingsanlegg.

Hvervenbukta, 5km

24. sept – 10. okt

Oslo Løpsfestival finaleløp, Ulvøybroa til Hvervenbukta er en flat 5 km på asfalt, før det blir noe kuppert den siste kilometeren på grus langs vannet på fin tursti. Dette er en rask løype, men husk å spar litt på kreftene da det er et par bakker på slutten. Målgang på flotte Hvervenbukta med parkområde, strand og Anne på landet Cafe