Oslo Løpsfestival

 


Om konseptet

Du kan løpe et løp eller alle 8 løpene  – det bestemmer du!

Du kan delta alene i klassen SOLO, eller i lagkonkurransen som en DUO eller TRIO.

I DUO og TRIO kan man stille i klassene dame, herre og mix.

Deltar du i minimum fem løp, kan du konkurrere du i sammenlagtserien.

Hvert løp settes opp en annonsert fredag kl. 11:00. Deretter er løypen åpen til søndag kl. 11.00 helgen etter. Da avsluttes løpet med fellesstart presis klokken 11.00.

Oslo Løpsfestival har to løp i april, mai, juni og august. Totalt 8 løp.

Hver time hele døgnet, under hele løpets åpningstid, kan man løpe i Oslo Løpsfestival. Du trenger ikke booke noe tid, bare møt opp og løp.

Utlevering av startnummer
Startnummeret kan du hente her:

Löplabbet Oslo sentrum
Mandag-fredag kl 10:00-19:00
Lørdag kl 10:00-17:00

Du må bli kjent med løypa på forhånd og selv ta ansvar for å finne frem i løypa. Vi merker løypa KUN på fellesstarten. Noen steder er det begrenset for hva vi får lov til å henge opp av løypemerking. Vi vil gjøre vårt ytterste for at du skal finne frem på best mulig måte!

Meld deg på her!


Tidtaking, startnummer og chip

Vennligst les praktisk informasjon før påmelding og deltakelse.

Tidtaking skjer gjennom chipen på startnummeret ditt, og er avhengig av at du passerer maksimalt fem meter fra sensorene.

Sensorer er plassert ved start merket med beach-flagg og sikret i en lyktestolpe eller tilsvarende som er tydelig merket, så de er lette å kjenne igjen.

Tiden starter idet du passerer mellom tidtakingsboksene, eksakt 90 grader ut fra boksens posisjon. Ved start og mål er det doble sett med bokser, for å sikre at tiden din blir registrert korrekt.

På enkelte løp er det flere registreringer underveis, for å sikre at alle følger samme løype og at ingen løper for kort. Du kan godt løpe for langt – det er opp til deg om du løper omveier, men start og mål, samt raskeste/korteste vei mellom disse er kontrollmålt og teller i konkurransene.

Ikke kast startnummeret ditt, tilfelle du vil løpe på nytt senere i sesongen. Har du kjøpt festivalpass, brukes samme nummer gjennom hele festivalen.

I hvert startnummer ligger det en integrert tidtakerchip. Du må ikke brette chipen i startnummeret. Ved ødelagt eller mistet startnummer, kan du kjøpe et nytt ved påmelding.

Din tid registreres live på oslolopsfestival.no, så de der hjemme kan heie på deg, se at du har startet, se mellomtider og at du kommer i mål. Du kan og følge med på andres mellomtider når du kommer hjem, og scrolle i resultater blant de som allerede har løpt.

Løp flere ganger

Samme løp – samme startnummer. Er du ikke fornøyd med egen innsats, og ønsker å løpe igjen? Ikke noe problem, du bruker bare det samme startnummeret. Ditt siste løp blir gjeldende på resultatlisten.

Siste løpsdag i åpningstiden er det fellesstart eller RACE DAY som vi ønsker å kalle det! Tidspunkt kl 11.00! Vi legger vi ut tidtakingsmatte og inviterer dere som vil løpe sammen, enten som konkurrenter eller lag, til felles løpefest på den spesifikke distansen. Etter denne tiden er det heller ikke mulig å løpe, da vi må flytte tidtakingsutstyret videre til neste løp.

 

 

Slik booker du et løp

Klikk på løpet du ønsker å delta på. Klikk deretter på ‘kjøp startnummer’. Du kjøper først startnummer, og kan hente startnummeret etter kjøpet er gjennomført. Startnummeret må du hente på Löplabbet Oslo sentrum i Pilestredet 7.

Slik fungerer SOLO, DUO og TRIO:

Når du kjøper startnummer velger du mellom tre forskjellige klasser: SOLO, DUO eller TRIO, og fyller inn informasjon for en, to eller tre personer.

Løperne i DUO eller TRIO må gjerne løpe samtidig, men det er ikke påkrevet.

DUO: Hvis du og en venn velger å delta som DUO, vil tidene deres bli lagt sammen og delt på to, for en snittid.

TRIO: Hvis du og to venner velger å delta som TRIO, vil tidene deres legges sammen og deles på tre, for en snittid.


Premiering

Det blir premiert ut i fra:

Gode prestasjoner i løpet, tilfeldige uttrekkskonkurranser og konkurranser på våre nettsider under løpsfestivalen.

Poeng og sammenlagtseier i Oslo Løpsfestival

Du får poeng basert på din plassering på resultatlista – laveste poengsum vinner!
1. plass et et poeng
2. plass er to poeng
3. plass er tre poeng
osv
 
Sammenlagtseier
Poeng fra dine 5 beste plasseringer av 8 løp gjelder!
Om man deltar på 8 løp strykes de tre høyeste poengene, altså dine tre mindre gode løp.
 
Du må delta på minimum fem av alle de åtte løpene, om du ønsker å være med i kampen om sammenlagtseieren. Her kåres de tre raskeste kvinner og menn gjennom 2024 ut i fra poeng. I tillegg kåres også sammenlagtvinnerne i DUO og TRIO-klassene.
 
Slik fungerer SOLO, DUO og TRIO:
Når du kjøper startnummer velger du mellom tre forskjellige klasser: SOLO, DUO og TRIO og fyller inn for én, to eller tre personer. Løperne i DUO eller TRIO må gjerne løpe samtidig, men det er ikke påkrevd.
 
SOLO:
Din tid i mål er tellende og du får en plassering på resultatlista.
 
DUO:
Hvis du og en venn velger å delta som DUO, vil tidene deres bli lagt sammen og delt på to for å få en snittid.
 
TRIO:
Hvis du og to venner velger å delta som TRIO, vil tidene deres legges sammen og deles på tre for å få en snittid.
 

Priser

Alle løpene har samme pris, men det lønner seg å løpe flere sammen.

Prisen per person blir lavere om dere er flere som booker samtidig.

På tide å utfordre en løpevenn eller to?

Se priser her

Våre samarbeidspartnere