Informasjon

Oslo Løpsfestival

Om konseptet

Du kan delta alene i klassen SOLO, eller i lagkonkurransen som en DUO eller TRIO.

I DUO og TRIO kan man stille i klassene dame, herre og mix.

Deltar du i minimum fem løp, kan du konkurrere du i sammenlagtserien. Mer om dette i “konkurranse og premiering” under.

Hvert løp settes opp en annonsert fredag kl. 12:00. Deretter er løypen åpen til søndag kl. 12.00 helgen etter. Da avsluttes løpet med fellesstart presis klokken 12.00.

Denne perioden kalles løpets åpningstid. Med andre ord har man litt over en uke på seg til å gjennomføre løpet fra det åpner. Se løpskalenderen lenger ned.

 

Du booker dag etter å ha kjøpt startnummer eller festivalpass 

Hver time hele døgnet, under hele løpets åpningstid, kan man løpe i Oslo Løpsfestival. Du trenger ikke booke noe tid, bare møt opp og løp.

VIKTIG: Det tar rundt syv dager å motta startnummeret i posten, så du bør booke en starttid i god tid. De siste 7 dagene før løpet er det kun mulig å hente startnummer den siste søndagen fra kl 11 – 12 i startområdet da posten ikke rekker frem.

Du kan loggføre løpet akkurat som du vil. For at vi skal kunne være sikre på at de beste resultatene i hvert løp er riktige, må premierende resultater kunne dokumenteres. For eksempel en Strava-lenke eller GPS-fil er godkjent dokumentasjon.

Du må bli kjent med løypa på forhånd og selv ta ansvar for å finne frem i løypa. Noen steder er det begrenset for hva vi får lov til å henge opp av løypemerking. Derfor vil det være varierende løypemerking, men vi vil gjøre vårt ytterste for at du skal finne frem på best mulig måte!

Tidtaking, startnummer og chip

Startnummer må bestilles SENEST én uke før ønsket start, da du etter påmelding vil du motta ditt personlige startnummer i posten. Dette tar inntil syv virkedager, og du trenger startnummeret ditt for å få tiden din registert. Nytt av året, er at du IKKE trenger å booke tidspunkt for ditt løp. Møt opp, knyt skoa, og gi gass!

Vennligst les praktisk informasjon før påmelding og deltakelse.

Tidtaking skjer gjennom chipen på startnummeret ditt, og er avhengig av at du passerer maksimalt fem meter fra sensorene.

Sensorer er plassert ved start merket med beach-flagg og sikret i en lyktestolpe eller tilsvarende 3 meter over bakken som er tydelig merket, så de er lette å kjenne igjen.

Tiden starter idet du passerer mellom tidtakingsboksene, eksakt 90 grader ut fra boksens posisjon. Ved start og mål er det doble sett med bokser, for å sikre at tiden din blir registrert korrekt. Husk at chipen kun er aktiv i den tidsperioden du har booket tid.

På enkelte løp er det flere registreringer underveis, for å sikre at alle følger samme løype og at ingen løper for kort. Du kan godt løpe for langt – det er opp til deg om du løper omveier, men start og mål, samt raskeste/korteste vei mellom disse er kontrollmålt og teller i konkurransene.

Ikke kast startnummeret ditt, tilfelle du vil løpe på nytt senere i sesongen. Har du kjøpt festivalpass, brukes samme nummer gjennom hele festivalen.

I hvert startnummer ligger det en integrert tidtakerchip. Du må ikke brette chipen i startnummeret. Ved ødelagt eller mistet startnummer, kan du kjøpe et nytt ved påmelding. Nytt startnummer koster 75 kr inkl porto.

Din tid registreres live på oslolopsfestival.no, så de der hjemme kan heie på deg, se at du har startet, se mellomtider og at du kommer i mål. Du kan og følge med på andres mellomtider når du kommer hjem, og scrolle i resultater blant de som allerede har løpt. Hele døgnet vil det kunne være aktivitet gjennom hele løpets åpningstid.

Løp flere ganger

Samme løp – samme startnummer. Er du ikke fornøyd med egen innsats, og ønsker å løpe igjen? Ikke noe problem, du bruker bare det samme startnummeret. Ditt siste løp blir gjeldende på resultatlisten.

Ikke kast startnummeret ditt, tilfelle du vil løpe på nytt senere i sesongen. Har du kjøpt festivalpass, brukes samme nummer gjennom hele festivalen.

Siste løpsdag i åpningstiden er det fellesstart! Søndag kl. 12.00 legger vi ut tidtakingsmatte og inviterer dere som vil løpe sammen, enten som konkurrenter eller lag, til felles løpefest på den spesifikke distansen. Etter denne tiden er det heller ikke mulig å løpe, da vi må flytte tidtakingsutstyret videre til neste løp.

Festivalkalender

TEMA (klikk på hvert enkelt
løp for mer info)
Fra datoTil datoDistanseStedBydelGraderingUnderlag
KOM I GANG1. april10. april5 kmFrognerstrandaVest FlattAsfalt
ØYVANDRING22. april1. mai6 kmBygdøyVestKupertVariert
TERRENG6. mai15. mai10 kmNøklevann rundtØst/sørKupertTerreng/grus
LANGTUR3. juni12. juni25 kmUllevålseterNordKupertGrus/terreng
RASK MIL17. juni26. juni10 km LysakerVestFlattAsfalt
SYREFEST5. aug14. aug4 kmKorketrekker’n Vest MotbakkeAsfalt/grus
LANGTUR/TERRENG19. aug28. aug13 km Maridalsvannet rundtNordKupertTerreng
FINALE2. sept11. sept5 kmHvervenbuktaSørFlattAsfalt / Grus

Slik booker du et løp

Klikk på løpet du ønsker å delta på. Klikk deretter på ‘kjøp startnummer’. Du kjøper først startnummer, og får tilsendt dette i posten. Om du bestiller i løpet av de siste 7 dagene før løpet, må du hente startnummer ved startnummerutdeling som er kl 11 – 12 i startområdet den siste søndagen i hvert løp.

Betaling skjer med bank- eller kredittkort. 

Slik fungerer SOLO, DUO og TRIO:

Når du kjøper startnummer velger du mellom tre forskjellige klasser: SOLO, DUO eller TRIO, og fyller inn informasjon for en, to eller tre personer. 

Deretter går du inn på ‘book startnummer’. Velg en starttid rundt syv dager frem i tid, slik at du rekker å motta startnummeret før løpsdagen.

Løperne i DUO eller TRIO må gjerne løpe samtidig, men det er ikke påkrevet.

DUO: Hvis du og en venn velger å delta som DUO, vil tidene deres bli lagt sammen og delt på to, for en snittid.

TRIO: Hvis du og to venner velger å delta som TRIO, vil tidene deres legges sammen og deles på tre, for en snittid.

Selv om du har meldt deg på som en DUO eller TRIO, vil resultatet ditt automatisk også havne på SOLO-listen. Det er da din individuelle tid som teller i SOLO-konkurransen. Individuell konkurranse og lagkonkurranse i ett, der altså.

Mer info finner du under Praktisk info.

Premiering

Det er ingen premiering utenom heder og ære, og en drøss med tilfeldige uttrekkspremier fra sponsorene våre.

Medalje kan kjøpes for 75 kr ved påmelding. Gigamedalje (hvis du har deltatt på flere løp) kan kjøpes for 175 kr.

Dette er aldersklassene:

 U19 

20-29

30-39

40-49

50-59

60-69

70-79

80+ 

Sammenlagt-serie

Deltar du på minimum fem av alle de åtte løpene, er du med i kampen om sammenlagtseieren.

Her kåres de tre raskeste damer og herrer gjennom 2022. I tillegg kåres også sammenlagtvinnerne i DUO- og TRIO-klassene.

Festivalpass – hva er det? 

Et festivalpass gir deg ett startnummer du kan benytte på alle 8 løpene i Oslo Løpsfestival.

Du kan ikke bytte deltakernavn underveis, startnummeret er personlig og du må ta godt vare på det, da dette brukes i alle løpene. Det samme gjelder for DUO og TRIO.

Du ikke delta på alle løpene for at et festivalpass skal lønne seg. Planlegger du å delta på minst 5 løp vil det lønne seg å kjøpe festivalpass.

2022FESTIVALPASS PRISER
SOLO975
DUO1595
TRIO1995

Priser

Alle løpene har samme pris, men det lønner seg å løpe flere sammen.

Prisen per person blir lavere om dere er flere som booker samtidig. På tide å utfordre en løpevenn eller to? 

Matrise for pris per løp:


PER LØPPRIS PER LØPER, PER LØP
SOLO225 kr225 kr
DUO375 kr188 kr
TRIO495 kr165 kr

FESTIVALPASS
SOLO975 kr122 kr
DUO1595 kr100 kr
TRIO1995 kr83 kr

Merk at prisene ovenfor er kun inkludert startnummer og tidtaking. I tillegg kan man kjøpe følgende:

Enkel Medalje: Medaljen sendes hjem til deg sammen med startnummer. Kr 75,–

NB: Det er lik medalje i alle åtte løpene.

Kjøp her

Trøye: Teknisk kortermet løpetrøye fra Pressio med logotrykk av Oslo Løpsfestival 2022. Kr 499,–

Kjøp her

Long Sleeve – Teknisk løpetrøye med lange ermer, logotrykk av Oslo Løpsfestival, 2022 fra Pressio. Kr 599,–

Kjøp her

Gigafestivalmedaljen – for deg som har løpt minst fem av distansene, en ekstra stor medalje med Oslo Løpsfestival 2022-design. Denne veier en del og koster derfor 175,–

Kjøp her

Alle priser er ink mva. og porto.

Du velger tilleggsprodukter i påmeldingsprosessen.

Trøyer og startnummer blir sendt ut fortløpende og bør ankomme ca 5 virkedager etter bestilling. Gigamedaljene er ventet rundt sommeren og sendes etter dette.