Oslo Løpsfestival

 


Om konseptet

Du kan løpe et løp eller alle 8 løpene  – det bestemmer du!

Du kan delta alene i klassen SOLO, eller i lagkonkurransen som en DUO eller TRIO.

I DUO og TRIO kan man stille i klassene dame, herre og mix.

Deltar du i minimum fem løp, kan du konkurrere du i sammenlagtserien.

Hvert løp settes opp en annonsert fredag kl. 12:00. Deretter er løypen åpen til søndag kl. 12.00 helgen etter. Da avsluttes løpet med fellesstart presis klokken 12.00.

Denne perioden kalles løpets åpningstid. Med andre ord har man litt over en uke på seg til å gjennomføre løpet fra det åpner. Se løpskalenderen lenger ned.

Hver time hele døgnet, under hele løpets åpningstid, kan man løpe i Oslo Løpsfestival. Du trenger ikke booke noe tid, bare møt opp og løp.

Utlevering av startnummer

Startnummeret må hentes på Löplabbet Oslo Sentrum.

Her finner du info om åpningstider til Löplabbet Oslo Sentrum.

Startnummer kan også hentes i startområdet på siste løpsdag før det aktuelle løpet (søndag).

Du må bli kjent med løypa på forhånd og selv ta ansvar for å finne frem i løypa. Vi merker løypa KUN på fellesstarten. Noen steder er det begrenset for hva vi får lov til å henge opp av løypemerking. Vi vil gjøre vårt ytterste for at du skal finne frem på best mulig måte!

Meld deg på her!


Tidtaking, startnummer og chip

Vennligst les praktisk informasjon før påmelding og deltakelse.

Tidtaking skjer gjennom chipen på startnummeret ditt, og er avhengig av at du passerer maksimalt fem meter fra sensorene.

Sensorer er plassert ved start merket med beach-flagg og sikret i en lyktestolpe eller tilsvarende som er tydelig merket, så de er lette å kjenne igjen.

Tiden starter idet du passerer mellom tidtakingsboksene, eksakt 90 grader ut fra boksens posisjon. Ved start og mål er det doble sett med bokser, for å sikre at tiden din blir registrert korrekt.

På enkelte løp er det flere registreringer underveis, for å sikre at alle følger samme løype og at ingen løper for kort. Du kan godt løpe for langt – det er opp til deg om du løper omveier, men start og mål, samt raskeste/korteste vei mellom disse er kontrollmålt og teller i konkurransene.

Ikke kast startnummeret ditt, tilfelle du vil løpe på nytt senere i sesongen. Har du kjøpt festivalpass, brukes samme nummer gjennom hele festivalen.

I hvert startnummer ligger det en integrert tidtakerchip. Du må ikke brette chipen i startnummeret. Ved ødelagt eller mistet startnummer, kan du kjøpe et nytt ved påmelding. Nytt startnummer koster 75 kr og kan hentes på Löplabbet Oslo Sentrum.

Din tid registreres live på oslolopsfestival.no, så de der hjemme kan heie på deg, se at du har startet, se mellomtider og at du kommer i mål. Du kan og følge med på andres mellomtider når du kommer hjem, og scrolle i resultater blant de som allerede har løpt. Hele døgnet vil det kunne være aktivitet gjennom hele løpets åpningstid.

 

Løp flere ganger

Samme løp – samme startnummer. Er du ikke fornøyd med egen innsats, og ønsker å løpe igjen? Ikke noe problem, du bruker bare det samme startnummeret. Ditt siste løp blir gjeldende på resultatlisten.

Siste løpsdag i åpningstiden er det fellesstart eller RACE DAY som vi ønsker å kalle det! Tidspunkt kl 12.00! Vi legger vi ut tidtakingsmatte og inviterer dere som vil løpe sammen, enten som konkurrenter eller lag, til felles løpefest på den spesifikke distansen. Etter denne tiden er det heller ikke mulig å løpe, da vi må flytte tidtakingsutstyret videre til neste løp.

 

Festivalkalender


LØPFra datoTil datoDistanseStedBydelGraderingUnderlag
Fem raske langs Frognerkilen 14. april23. april5 kmFrognerkilenVestFlattAsfalt
Bygdøy Rundt5. mail14. mai6 kmBygdøyVestKupertVariert
Nøklevann Rundt19. mai28. mai10 kmNøklevann rundtØst/sørKupertTerreng/grus
Maridalsvannet Rundt2. juni11. juni13 kmNordmarkaNordKupertGrus/terreng
Fornebu Rundt23. juni2. jul10 kmFornebuVestFlattAsfalt/grus
Korketrekker’n opp4. aug13. aug4 kmKorketrekker’nVestMotbakkeAsfalt/grus
Grønn halvmaraton i Østmarka18. aug27. aug21 kmØstmarkaØstKupertTerreng
Hvervenbukta 5 km1. sept10. sept5 kmHvervenbuktaSørFlattAsfalt / Grus

 

Slik booker du et løp

Klikk på løpet du ønsker å delta på. Klikk deretter på ‘kjøp startnummer’. Du kjøper først startnummer, og kan hente dette på Löplabbet Oslo Sentrum. Om du melder deg på tett opptil starten av løpet kan du hente startnummer ved startnummerutdeling som er kl 11 – 12 i startområdet den siste søndagen i hvert løp.

Slik fungerer SOLO, DUO og TRIO:

Når du kjøper startnummer velger du mellom tre forskjellige klasser: SOLO, DUO eller TRIO, og fyller inn informasjon for en, to eller tre personer.

Løperne i DUO eller TRIO må gjerne løpe samtidig, men det er ikke påkrevet.

DUO: Hvis du og en venn velger å delta som DUO, vil tidene deres bli lagt sammen og delt på to, for en snittid.

TRIO: Hvis du og to venner velger å delta som TRIO, vil tidene deres legges sammen og deles på tre, for en snittid.

Selv om du har meldt deg på som en DUO eller TRIO, vil resultatet ditt automatisk også havne på SOLO-listen. Det er da din individuelle tid som teller i SOLO-konkurransen. Individuell konkurranse og lagkonkurranse i ett, der altså.

Premiering

Det er ingen premiering utenom heder og ære, og en drøss med tilfeldige uttrekkspremier fra sponsorene våre. 

Medalje kan kjøpes for 75 kr ved påmelding. Gigamedalje (hvis du har deltatt på flere løp) kan kjøpes for 175 kr.

ALLE SOM KJØPER FESTIVALPASS 2023 SENEST 14. APRIL 2023 FÅR INKLUDERT ÅRETS GIGAMEDALJE. 

Alle som melder seg på etter 14. april kan kjøpe denne medaljen (så langt lageret rekker) for 175 kr. GIGAMEDALJENE deles ut på siste løpsdag i september (eller kan hentes på Løplabbet påfølgende uke).

Sammenlagt-serie

Deltar du på minimum fem av alle de åtte løpene, er du med i kampen om sammenlagtseieren. Her kåres de tre raskeste damer og herrer gjennom 2023. I tillegg kåres også sammenlagtvinnerne i DUO. og TRIO-klassene.

 

 

Priser

Alle løpene har samme pris, men det lønner seg å løpe flere sammen.

Prisen per person blir lavere om dere er flere som booker samtidig. På tide å utfordre en løpevenn eller to?


Pris per løp:


 PER LØPPRIS PER LØPER, PER LØP
SOLO225 kr225 kr
DUO375 kr188 kr
TRIO495 kr165 kr
 FESTIVALPASS 
SOLO975 kr122 kr
DUO1595 kr100 kr
TRIO1995 kr83 kr

 

Merk at prisene ovenfor er kun inkludert startnummer og tidtaking. I tillegg kan man kjøpe følgende: